Velg en side
03/10/2021

Mastergrad i mote og samfunn

Hvorfor blogg? Denne blogg er en del av min mastergrad i faget mote og samfunn ved Oslo Metropolitan University. Her dokumenterer jeg prosessen. Sammen med mine veiledere Ingun Grimstad klepp og Joanne Cramer skal vi forsøke å besvare hvordan enkeltmenneske selv enkelt kan endre egne klær.

Hvorfor meg? hos meg, og flere jeg kjenner, bugner skapet av inaktive klær. Dette er fult brukelige og mange ganger flotte klær som tilhører tiden før de siste 10 kilo, før 2 graviditeter, før 50 årene. Samvittighet for miljøet hindrer meg i å kaste eller gi til til bruktbutikker, fordi innsamlede klær brukes mindre enn vi tror. Faktisk er den mest bærekraftige bruken av klær å bruke de du har mer, og lengre. Noe min lommebok synes er en fantastisk idee. Hva kan jeg selv gjøre for å reaktivere sovende klær? Og om jeg kan – kan andre.

Hvorfor nå? klima og Greta Thunberg sier det haster, for moteindustrien. Vi som forbrukere har et ansvar sammen med produsentene. Til sist er det vi som holder moteindustrien i live ved innkjøpene våre. I følge ING group sin store undersøkelse i 2020 vil bærekraftige klær først kunne nås når de store mengdene av forbrukere kjøper og bruker klær bærekraftig. Earth Logic har lansert seks viktige trinn, hvor «less is more».

Mariann Munthe

0 kommentarer